اخبار

بیانات مقام معظم رهبری دردیداربا استادان،نخبگان و پژوهشگران دانشگاه‌ها

بیانات مقام معظم رهبری دردیداربا استادان،نخبگان و پژوهشگران دانشگاه‌ها

(96/3/31)

استادی که «مثبت‌اندیش، متعهد، امیدوار، معتقد به مبانی دینی و اصالتهای میهنی و مسائل انقلابی» و برخوردار از «احساس مسئولیت و عزم و نیت قاطع برای اقدام» باشد، می‌تواند در وادار کردن دانشجو به فکر و حرکت، نقش کم‌نظیر و بی‌بدیلی داشته باشد.

 

در مقابل، اگر نگاه استاد به بیرون از مرزها باشد و اعتقادی به کشور و مفاهیم رایج و معتبر هویتی نداشته باشد، دانشجویانی با همان نگاه فاسد تربیت می‌کند که این تجربه بسیار تلخ در دوره پهلوی در کشور بوجود آمد و انقلاب اسلامی در واقع کشور را از بر سر کار آمدن آن نسل که از همه اصالت‌های دینی و ملی کاملاً تهی بود، نجات داد.

 

اگر نیروی انسانی جوان کشور، «متدین، انقلابی، عمیق، با سواد و مصمم» بار آید، می تواند در تحولات پر شتاب آینده، حصار و حباب تاریخی وابستگی ایران را به معنای حقیقی کلمه بشکند و ایران و ایرانی را در شأن و جایگاه واقعی خود قرار دهد.در غیر این صورت کشورمان دوباره مانند دوران مشروطه تا قبل از انقلاب، وارد دالان تاریک و طولانی تحقیر و وابستگی خواهد شد.

 

جوانِ امروز برای مواجهه با قضایای مهم و عجیب دهه های آینده، باید «آگاه، کارآمد، کاربلد، دارای اعتماد به نفس و برخوردار از روحیه مقاوم» باشد و ضمن افتخار به هویت ملی خود، آگاه باشد که منافع ملیِ حقیقی، منافعی است که با هویت ملی در تعارض یا ناسازگاری نباشد.

 

اساتید باید جوان را با هویت ملی و استقلال آشنا کنند تا به آن مباهات کند. جوان امروز قدر استقلال را نمی‌داند. غالباً جوان امروز ما از اول عمرش در کشوری زندگی کرده که هیچ وابستگی سیاسی و عقیدتی به قدرت‌های خارجی نداشته است؛ آن دوره‌ای که هرچه آمریکا و انگلیس می‌گفت، باید در کشور تحقق پیدا می‌کرد را او درک نکرده است؛ لذا قدر استقلال را نمی‌داند. اساتید این را باید تفهیم کنند.

 

تبیین، یکی از کارهای اساتید است؛ سند2030باید تبیین شود. این جزوی ازیک سندبالادستی سازمان ملل است؛ سندتوسعه پایدار؛دستهایی پشت سازمان ملل دارندبرای همه چیز ملل دنیا منظومه فکری تنظیم میکنند. این غلط و معیوب است؛ اینها چه حقی دارند که درباره سنت کشورها اظهارنظر کنند؛ همه اش هم «باید» است. اینکه میگویند الزام آور نیست، سطحی نگری است؛ هرکدام که تحقق نیابد، امتیازهایی ازکشور سلب میشود.

 

در آستانه روزقدس هستیم؛ روزقدس بسیارمهم است؛ صرفاً این نیست که ما از یک ملت مظلومی که ازخانه خود رانده شده داریم دفاع میکنیم؛ ما درواقع داریم با یک نظام سیاسی ظالمانه مبارزه میکنیم. امروز دفاع از فلسطین دفاع از حقیقت است؛ مسئله ای بسیار گسترده تر از فلسطین؛ روز قدس را باید بزرگ دانست. راهپیمایی روز قدس خیلی مهم است.

 

حرف عمده‌ی من امروز توجه به مسئولیت معلمی و استادی است؛ شما در روح و دل و فکر جوان اثرگذارید و او را وادار به فکر و حرکت می‌کنید. اگر استاد احساس مسئولیت داشته باشد، مثبت‌اندیش و امیدوار باشد، عزم و نیت قاطع برای اقدام برای کشور داشته باشد، این اثر می‌گذارد؛ اساتید ما باید نقش خود را در ایجاد بالندگی در دانشگاه از یک‌سو و حراست از ارزش‌های انقلاب و اسلام از سوی دیگر پیدا کنند و تعریف کنند.

 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر